Uncategorized

Valorant – sau cum CS:GO și Overwatch au avut un copil

De la Bad Company 2 și CS:GO încoace nu am mai jucat un First Person Shooter mai mult de 500 de ore.

Pur și simplu nu am avut acea plăcere nebună de a face grind și de a deveni mai bună în niciun FPS. Am încercat o grămadă de jocuri Rainbow Six Siege, Overwatch, mai toate jocurile Call of Duty, mai toate jocurile Battlefield, etc, etc, etc.

Când a ajuns și la urechile mele că Riot vrea să lanseze un FPS similar cu CS:GO atenția mea era concetrată 100% pe tot ce mișcă în zona asta.

Din păcate totul s-a dus în punga cu sărățele după ce am văzut secvențe cu gameplayul din joc.

Ca o primă impresie mi se pare că CS și Overwatch s-au întâlnit într-o cameră acum 9 luni și s-au decis să ”get jiggy with it”. Trasul, armele, obiectivul au ceva din CS, pe când personajele jucătorilor sunt scoase din Overwatch.

Înțeleg nevoia dezvoltatorilor de a vrea să atragă cați mai mulți jucători prin grafica colorată și briz-brizuri, în special demograficul Fortnite, dar m-am săturat de paleta asta de culori.

Câteva lucruri în plus cu care se laudă Riot este că vor avea din start servere de 128 tick rate, un anti-cheat mai bun ca VAC. Jucătorii vor putea juca Valorant chiar și pe un cartof și să aibă ping 40 de ms.

Din clipul scurt de gameplay, totul mi s-a părut haotic, nu foarte bine explicat cât să îmi fac o idee cu ce se mânâncă jocul. Nu este nici foarte atractiv cât să zic că vreau să îl joc fix în momentul acesta. Credeam că Valorant o să fie CS:GO 2, va amenința Valve prin gameplay-ul inovativ și îi va forța să ofere și mai multă atenție bătrânului CS, dar oare o să fie așa?

Aparent amenințarea vine din altă parte. Anumiți jucători profesioniști deja și-au trecut în profilele de Twitter că sunt “Professional player @ Valorant”. Stați liniștiți că vorbim fie de foști jucători de CS, care nu și-au mai găsit locul în vreo echipă, fie pur și simplu persoane care văd o oportunitatea de carieră.

Sunt extrem de curioasă cum o să fie dinamica lui Valorant, mai ales că o să iasă anul acesta și o să fie free-2-play, în condițiile în care piața FPS începe să fie una supra-saturată. Dacă ne uităm la primele 10 jocuri de pe Twitch, 6 din ele sunt FPSuri. Ca să fie o cursă de lungă durată pentru Riot trebuie să facă ceva mai mult față de cât au prezentat.

Leave a Reply