Uncategorized

Ubisoft Forward – înainte sau înapoi?

Duminică seara începând cu ora 22:00 am urmărit evenimentul Ubisoft Forward împreună cu DeeGoesLive și comunitatea sa. În cele ce urmează o să vă fac un scurt rezumat.

Don’t you guys have phones?

Dintre cele 8 jocuri care au fost prezentate, 3 dintre ele au fost jocuri pe mobile: Brawlhalla, Might and Magic Era of Chaos și Tom Clancy’s Elite Squad.

Nu sunt mare fană a platformelor mobile, prin urmare am ridicat un pic sprâncenele în momentul prezentării. Recunosc că mi-a plăcut un pic Elite Squad.

În contextul actual, lumea e înfometată de absența lansărilor de jocuri. Foarte multe planuri au fost date peste cap de pandemia care a cuprins mapamondul în luna martie.

Să vii cu 3 jocuri de mobile, ținând cont că nu prea au fost atât de multe lucruri noi anunțate de-a lungul evenimentului, e un pic îngrijorător. Phil Spencer zicea la un moment dat că nu anul acesta va fi cel problematic, cât cel care va urma. Jocurile ce sunt acum în producție au parte de un work-flow diferit față de cele de acum un an

Watch Dogs 3 Legion

Primul joc prezentat în cadrul Ubisoft Forward a fost succesorul seriei Watch Dogs.

Pornim trailerul cu un citat adaptat la tematica jocului.

Inițial nu am știut că monologul are ca sursă de inspirație un citat dintr-o poezie ce enumeră păturile sociale subjugate de regimul nazist (mersi Ciucu!). Aș zice că cele două tematici se aseamănă, ținând cont de ce ni se povestește în trailer. Totuși poate că nu a fost cea mai curată alegere.

În afară de această mică scăpare, mini-seria în regia lui Alberto Mielgo nu a fost deloc rea.

În materie de gameplay jocul mi se pare că aduce o dinamică nouă seriei. Neavând un personaj principial se merge pe ideea a unui tot unitar care vrea să își atingă scopul.

Înainte să începi o misiune vei alege un operator cu care să îți duci la bun sfârșit misiunea. În funcție de asta se schimbă cum va putea fi abordată misiunea: de la agresivitate maximă pe timp de zi la mersul prin umbra nopții la omul nostru duplicitar gata să pună bețe în roate companiei.

Assassins Creed Valhalla

Trei luni mai târziu, în sfârșit a dat cel de sus în ale gamingului și ne-au fost prezentate scene de gameplay din cadrul jocului.

Sunt un pic impresionată de câte poți să faci în joc.

Se vrea a fi un Witcher 3 asezonat cu elemente de construire și dezvoltarea cătunului în care stai. Pe lânga asta trebuie să vânezi sau să pescuiești ca să îți menții punctele de viață la un nivel acceptabil. Nu mai există opțiunea mișelească de a te ascunde până când îți refaci HP-ul.

Trebuie să faci față mai multor facțiuni din zonă, nu doar anglo-saxonii sunt singurii ce îți vor răul. Combatul este divers și este la discreția fiecăruia ce vrea să folosească pentru a-și nimici oponenții.

Nu ne-au fost spuse mai multe despre poveste. Se pare că deciziile pe care le iei pe parcursul jocului vor avea repercursiuni. Elementul cheie este că nu știi când te vor lovi din plin.

HyperScape

Încă un Battle Royale în anul de grație 2020.

Deși sunt o fană a shooterelor, de fiecare dată când aud că se mai lansează un battle royale stau să mă gândesc ce Frankenstein mai iese din mintea dezvoltatorilor.

În cazul de față avem de-a face cu un Apex Legends relocat într-un mediu ce promovează lupta în spații închise. Pe lângă asta scopul nu mai este să omori ultima echipă inamică ci să deții o coroană pentru 45 de secunde și gata – VICTORIE!

Nu este chiar atât de facil pe cât pare, în momentul în care pui mâna pe coroană toată lumea te poate vedea și nu te mai poți ascunde atât de ușor.

Mediul înconjurător și personajele sunt un mix de Call of Duty Modern Warfare și Tron. Să nu îmi spuneți că nu vi s-a părut familiară dezintegrarea oponenților.

Poate la un moment dat o să îl încerc … poate.

Far Cry 6

Cireașa de pe tort și singura noutate din cadrul evenimentului este Far Cry 6. Am avut parte de un trailer de excepție, ce nu ne-a dezvăluit foarte multe, însă suficient de multe cât să ne facă interesați de ce urmează. Nu mai zic că prezența actorului Giancarlo Esposito este piesa de rezistență a prezentării.

Nu mă așteptam să văd atât de curând un joc din seria Far Cry. Mai mult nu credeam că o să fie același fir narativ ca în celelalte jocuri.

Dictator ✔
Erou/Eroină ✔
Revoltă ✔
Animal drăguț ✔

Far Cry 6 introduces us to Chorizo, the salchica dog that will ...

Ce este diferit acum este prezența lui Diego, fiul dictatorului, care nu înțelege ce se întâmplă, el fiind mai degrabă preocupat de copilăria lui decât de revolta de afară.

Nu vreau să mă ia gura pe dinainte, dar pare să fie elementul surpriză care poate să facă din Far Cry 6 un joc de excepție ținând cont că nu prea am mai avut parte de așa ceva din partea seriei.

Concluzia

Show-ul a avut un pas cu care ar trebui să ne obișnuim cel puțin pentru următorul an.

Cred că nicio companie nu știe cum să facă aceste evenimente online să fie mai pline de energie. O să mai dureze până când locomotiva creativă se pune în mișcare, precum vorba aia ”Roma nu a fost construită într-o zi”.

Cât despre numele pe care Ubisoft l-a ales pentru eveniment, “Ubisoft Forward”, nu este unul inspirat pentru că nu prea simt să fi fost vreun salt uriaș pentru companie. Nu a bătut pasul pe loc dar nici nu poți să zici că a spart gura târgului.

De Assassin’s Creed Valhalla și Watch Dogs 3 Legion știam. Jocurile mobile au fost băgate de umplutură. De menționat este că a mai fost un moment ”extra”, în care s-a vorbit de Rainbow Six Siege, dar a fost mai degrabă o flexare decât un plan pentru viitorul jocului.

Ce a salvat evenimentul de la stagnare a fost trailerul excepțional pentru jocul Far Cry 6. Chiar și de acesta se știa cu câteva zile înainte, prin urmare nu a fost tocmai o surpriză, dar a compensat prin execuția artistică.

Ubisoft a anuțat că o să mai fie un Ubisoft Forward anul acesta, dar nu a specificat o dată exactă.

Sunt curioasă! Ce jocuri v-au făcut cu ochiul din cadrul evenimentului?

Leave a Reply