Uncategorized

Totul despre Twitch – 5 mituri explicate

De fiecare dată când un român, care stă mai mult pe Youtube, aude de Twitch, scuipă de două, trei ori în sân, își face câteva mătănii și zice că e lucrătura Diavolului că trebuie să plătești ca să urmărești un streamer.

Pentru a urmări pe cineva trebuie să plătesc.

Fals!

Dacă aș fi primit 10 bani de fiecare dată când am citit sau am auzit acest motiv pentru care lumea nu vrea să intre pe Twitch cel mai probabil aș avea bani de o casă cu piscină și ceva mărunțis să plătesc un grădinar.

Confuzia vine de la faptul că pe Youtube butonul de Subscribe are alt echivalent pe Twitch, anume Follow. Așadar când Youtuberul vostru preferat zice ”Nu uitați să apăsați butonul de subscribe.” pe Twitch se traduce ”Nu uitați să apăsați butonul de follow.”

Twitch Follow = Youtube Subscribe

O să vezi la ultimul punct al acestui articol ce înseamnă cuvântul Subscribe în contextul Twitch.

Nu există diversitate.

Acum că ai ajuns pe această platformă, stai și te gândești:

”Păi acum la ce mă uit, că eu mă uitam la Minecraft și la Crash Royale”.

Nu e mai bine să încerci lucruri noi?! Să vezi și alte jocuri la fel de bune, poate mai bune ca Minecraft?!

Uită-te doar la câte jocuri sunt prezente pe platformă.

Sortarea este făcută în funcție de popularitatea jocului sau în funcție de recomandările pe care platforma le face ținând cont de streamerii la care te-ai uitat mai mult.

Ce e mai ușor? Să cauți acul în carul cu fân sau să îți fie adus pe tavă?!

Nu vreau să mă uit la un streamer în limba engleză.

După ce ai început să te obișnuiești cu platforma apare altă problemă: limba engleză.

Nu vrei să te uiți la cineva și să nu îl înțelegi.

Norocul face că de aproape doi ani să existe filtrarea după limba română, astfel încât să nu fii nevoit să cauți iarăși acul în carul cu fân.

Mai mult decât atât, dacă limba în care ai site-ul este setată pe română, pe prima pagină vei avea în marea majoritate a timpului streameri români care fac stream în limba română.

Nu există români care să facă stream de calitate.

Asta credeam și eu acum doi ani când totul era pustiu pe Twitch la capitolul streameri români. Acum situația este cu totul alta. Mai fiecare categorie de joc are câte un streamer bun cam la orice oră din zi și din noaptea.

Dacă nu știi de unde să începi uite aici o listă:

Sunt puține metode de a susține un streamer.

Ai ajuns în sfârșit la un streamer care îți place, te uiți de fiecare dată când face stream. A venit acel gând “Cum pot să îl susțin pe omul acesta?!”.

Simplu.

Mai fiecare streamer are câte un obiectiv pe care vrea să îl indeplinească în luna respectivă. Poate vrea să ajungă la un anumit număr de followeri sau la un anumit număr de subscriberi sau poate vrea doar compania ta pe stream.

Prin urmare metodele de susținere sunt următoarele;

  • Subscripția (sau subscribe în engleză). Pentru 5$ pe lună susții streamerul și ai access la emoteurile lui/ei. Același lucru îl faci și pe Youtube prin ajutorul butonului de Join.
  • Donații prin intermediul Paypal
  • Bits, moneda de schimb virtuală a celor de la Twitch.
  • Follow și prezența pe stream. Deși la prima vedere pare cea mai puțin benefică. Pentru orice streamer, fie el mare sau mic, prezența și formarea unei comunității este cea mai bună metodă de susținere.

Sper că este mai clar acum ce este și ce poți face pe Twitch. Dacă știi pe cineva care are nevoie de aceste explicații dă mai departe acest articol pentru că momentan Twitch este ce trebuie în materie de gaming.

Leave a Reply